Steppen-met-je-hond
Steppen met je hond; hard(er) steppen met je hond

Met de Dogscooter/hondenstep is steppen met je hond cool en kicken! 
Jouw hond rent graag. Wandelen is vaak te kort en te langzaam. Fietsen te gevaarlijk en te snel.
Daarom is er nu de unieke Dogscooter/hondenstep, de meest leuke en veilige manier om jezelf en je hond in conditie te houden. De meeste honden hebben veel beweging nodig.
Niet alleen de grote rassen zoals de border collies, herders, golden retrievers en labradors maar ook de kleinere rassen zoals de Jack Russell en vele andere Terriers en Spaniëls zijn zeer energiek vol!

 
Van alleen wandelen kunnen ze vaak niet al hun energie kwijt door dat de wandeling vaak te kort is door tijdgebrek.
En het naast een fiets draven is vaak voor veel (kleine) honden de snelheid weer te hoog. Ook het contact met je hond is minder goed omdat je op de fiets veel hoger zit. Als de hond dan plotseling een kat ziet en er achteraan wilt, kan dit behoorlijk gevaarlijke situaties opleveren.
Met steppen heb je de ideale snelheid voor je hond omdat je makkelijker de snelheid kan aanpassen omdat je altijd met één been contact hebt met de grond. Je bent ook dichter bij je hond, waardoor er meer controle is. En kan je op onverwachte situatie veel beter inspelen.
Het beste is wanneer U de hond laat draven en hem een geschikt tuig aan geeft. 
U kunt bij ons navragen welke tuig het meeste geschikt is voor u hond.
 
Voor de sledehonden de Siberische husky’s, Alaskan Malamutes, Samojeden, Eskimohonden en Groenlandse honden is de Dogscooter step voor 1 of 2 honden zeer geschikt voor als wedstrijd step en voor offroad steppen.
Dit omdat de Dogscooter/hondenstep zeer veilig is omdat de treklijn waar aan de hond vast zit niet meer tussen de spaken van je voorwiel kan komen omdat deze step een lijnuithouder heeft.
Deze lijnuithouder zit ook op de juiste hoogte voor de gemiddelde hond dankzij de 20" wielen zodat het harnas de hond altijd goed ondersteund!